Inzerce nákupu
a prodeje
 Termíny aukcí v ČR
a zahraničí
 Jak inzerovat
prodej a prodávat
 Jak inzerovat
nákup a nakupovat
 Aktuality, informace,
názory, tipy
 Kontakt na nás
  

Aukce Meissner Neumann 23.2.2002

Autor Redakce 
Aukce Meissner Neumann 23.2.2002
24 February 2002, 12:49
Celkem poklidně proběhla v sobotu 23.2.2002 téměř šestihodinová aukce starožitností a umění aukčního domu Meissner Neumann. Nejdražší položkou se stal obraz Josefa Šímy "Mračna a vegetace", který se prodal za vyvolavací cenu 500 000,-Kč. Jeho cena byla odhadnuta na 1 000 000,- Kč. Toto plátno s typickým námětem zřejmě doplatilo na svůj stav, neboť ani restaurátor nedokázal plně zakrýt nešetrné zacházení s obrazem v minulosti. Dobrým nákupem se staly 2 krásné akvarely od významného holandského malíře 19. století J. B. Jongkinda, prodané za 220 000,- Kč. Na světovém trhu by ovšem měly cenu minimálně o 100% vyšší. Tak kvalitních, nepochybně pravých děl se v našich aukcích vyskytuje bohužel velmi málo.
Kupodivu dobře se prodávala díla označovaná Vernet-okruh, Navrátil-okruh, Chittussi-okruh, Hynais-okruh, z restituované sbírky Emila Saluse. Ukazuje se, že i v minulosti byla nakupována falza lidmi, kteří neměli dostatečné odborné znalosti a intuici a nenechali si poradit od skutečných znalců. Do této skupiny "děl" však rozhodně nepatří velmi pěkná Mařákova Lesnatá krajina, která se z vyvolávací ceny 20 000 dostala až na 90 000 Kč.
Na aukci se úspěšně prodávalo sklo, porcelán, různé starožitné předměty i staré víno a alkohol.
Autor:

Email:


Téma:


Prevence spamu:
Zadejte, prosím, níže uvedený kód. Toto opatření je zde z důvodu zamezení automatického vkládání příspěvků internetovými roboty.
       **  **     **  **     **  ********  **     ** 
       **  **     **   **   **      **      **   **  
       **  **     **    ** **       **       ** **   
       **  *********     ***        **        ***    
 **    **  **     **    ** **       **       ** **   
 **    **  **     **   **   **      **      **   **  
  ******   **     **  **     **     **     **     ** 
Příspěvek: